fbpx

Artık materyallerle ilkbahar ağacı sanat etkinliği

Ekleyen : Yıldız Demirel Kartal

Tüm Yazıları

İlkbahar ağacı etkinliği hem eğlenceli hem de yaratıcı bir çalışmadır. Bu çalışma çocukların özellikle görsel sanatlarda gelişim göstermelerine katkıda bulunmaktadır. Ayrıca ilkbahar mevsimine dair bilgilerin sunulması da uygundur. Böylece aktivite saatindeki tasarım sürecine geçilmeden önce bilgi verici anlar da oluşturulabilmektedir. Sonrasında çocukların hm doğal malzemelerle yapabilecekleri hem de rengarenk tasarımları oluşturacakları bir etkinlik süreci başlayacaktır. İlkbahar ağacı etkinliği için gereken malzemeler ve yapım aşamaları gayet tercihe bağlıdır. Ancak temel malzemelerde kullanılabilecek yaratıcı seçimler de örneklendirilecektir. Ağaç figürünün tasarımı bittiğinde yalnızca boyalarla değil doğal ve kullanılmayan materyallerle tamamlanmış üç boyutlu bir çalışma ortaya çıkacaktır. Sonrasında bu etkinliğin okul ve ev ortamındaki duvarlara asılması mümkündür.

İlkbahar Ağacı Etkinliği İçin Gerekli Materyaller

İlkbahar ağacı figürü tasarlanırken küçük kek kalıpları ve çam fıstıkları gibi malzemeler kullanılmaktadır. Bu gibi malzemeler çocukların etkinliğe gösterdikleri ilgilerini de artırmaktadır. Çünkü ilkbahar ağacı etkinliği için gerekli materyaller sayesinde çocukların yaratıcı malzemelerle neler yapılabildiğini anlamaları da mümkün olmaktadır. Bunun haricinde temel malzemelere makas ve yapıştırıcı örnekleri verilmelidir. Bununla birlikte tüm tasarımın yapılacağı yüzey için bir adet istenen renkte fon kartonu kullanılmalıdır. Fon kartonu ile kaplanacak sert mukavva da tercih edilebilmektedir. Ayrıca çeşitli boya kalemlerinin hazırlanması yerinde olacaktır. Bu çalışma için uygun olacak boya malzemeleri arasında pastel, guaj, kuru ya da sulu boya örnek verilebilmektedir. Ancak malzemelerin hayal gücüne bağlı olarak artırılması ve çalışmanın daha da canlı bir hale getirilmesi söz konusu olmaktadır.

İlkbahar Ağacı Etkinliği Nasıl Yapılır?

İlkbahar ağacı etkinliğinde öncelikle yüzey tamamlanmalıdır. Yani fon kartonu üzerine ağaç figürünün yeşillik kısmı resmedilebilmektedir. Bunun sonrasında “ilkbahar ağacı etkinliği nasıl yapılır?” sorusunun en önemli cevabı olan etaba geçilecektir. Ağaçların gövdesinin önce çizilmesi sonra çam fıstıkları ile doldurulması uygundur. Üç boyutlu ilkbahar ağacının gövdesi böylelikle tasarlanmış olacaktır. Hemen bunun ardından ilkbahar ağacı figürünün çiçeklerine geçilmelidir. Burada kullanılacak olan kek kalıbı kağıtları biraz buruşturulmalıdır. Sonra ağacın çiçekleri olacak biçimde gövdenin üzerine birer birer yapıştırılabilmektedir. İşte hem renkli hem de üç boyutlu olan ilkbahar ağacı figürü tasarlanmış olacaktır. Bu aşamalardan sonra farklı boyalarla ya da sim gibi harici malzemelerle çok daha eğlenceli bir tasarım oluşturulabilir. Bu seçim çocukların hayal gücüne bırakılmalıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARISizde kendi yorumlarınızı gönderebilirsiniz...

 

İlginizi Çekebilir