fbpx

Okul öncesi günlük plan değerlendirme

Ekleyen : Çiğdem Sabuncu

Tüm Yazıları

Çocuk Açısından:
1-Çocuğun gelişim düzeyine uygun mu?
2-Çocuklar etkinliklere katıldı mı?
3-Programdaki kazanımlara ulaşıldı mı?
4-Çocuklar eğlenceli vakit geçirdiler mi?
5-Çocuklar günlük yaşamda deneyim kazandılar mı?

Öğretmen Açısından:
1-Etkinlikler çocukların ilgisini çekebilecek şekilde sunuldu mu?
2-Etkinlikten diğer etkinliğe geçiş akıcı bir biçimde düzenlenebildi mi*
Öğretmen ve çocuklar eğlenceli vakit geçirdi mi?

Program Açısından:
1-Etkinlikler açısından program çocuk merkezli miydi?
2-Programdaki etkinlikler amaç ve kazanımların gerçekleşmesine olanak tanıdı mı?
3-Çocukların yaratıcılığını etkiledi mi?

 

ÖRNEKLER;

Çocuk Açısından: Çocuklara programdaki davranışlar kazandırılmaya çalışıldı. Yapılan etkinliklerde kullanılan materyaller çocukların ilgilerini çekti ve etkinliğe aktif olarak katılmalarını sağladı. Oyun etkinliği çocukların çok hoşlarına gitti. Program çocukların gelişim alanlarına uygun olarak hazırlandı. Fen ve matematik etkinliğinde yapılan resim onlara çok ilginç geldi ve resmin bir an önce kuruması için sabırsızlandılar.

Öğretmen Açısından: Çocukların ilgisini çekebilmek için etkinlikler sırasında değişik materyaller kullanmaya ve hazırlanan etkinliğin çocukların ilgi ve yeteneklerini göz önünde bulundurarak hazırlamaya dikkat edildi. Dolayısıyla çocukların ilgi ve dikkati yapılan etkinliklere çekilmede başarılı olundu. Sadece okuma yazma etkinliğinde zorlandım; ama çok uzun sürmedi. Zorlanmamın kaynağı çocukların hepsinin 1 rakamını yazmakta zorlanmaları idi.
Yapılan etkinliklerde hem ben hem de çocuklar eğlenceli vakit geçirebildik. Etkinlikler arasındaki geçişler akıcı bir şekilde düzenlenmeye çalışıldı.

Program Açısından: Çocuklara etkinliklerde aktif rol almaları için bir takım fırsatlar yaratılmaya çalışıldı. Bunu sağlayabilmek için genellikle soru-cevap,grupla çalışma metodu, demonstrasyon ve problem çözme yöntemleri kullanıldı.
Planlamada alınan amaç ve kazanımlara ulaşılmaya çalışıldı.
Etkinliklerin gün içindeki dağılımında aktif ve pasif dengesi kurulmaya çalışıldı. Geçişlerin akıcılığına dikkat edildi.
Hazırlanan etkinliklerin hemen hemen her alana hizmet vermesine dikkat edildi.
Etkinlik çeşitliliğine dikkat edildi. Sadece bir etkinliğe değil pek çok etkinliğe yer verilmeye çalışıldı.(Sanat Etkinliği, Oyun Etkinliği, Drama Etkinliği …)
Etkinliklerde planladığım süre yeterli geldi.

ZİYARETÇİ YORUMLARISizde kendi yorumlarınızı gönderebilirsiniz...

 

İlginizi Çekebilir