fbpx

İpli işitsel algı ,dikkat denge ve kavram oyunu

Ekleyen : Yıldız Demirel Kartal

Tüm Yazıları

Okul öncesi eğitimde İşitsel algı kavram, ilkokula hazırlık ve matematik kavramları  İçin bu oyunu oynayabilirsiniz.

İpli işitsel algı ,dikkat denge ve kavram oyunu;İşitsel algı,Dikkat görsel algı,denge, kavram,renk şekil,rakam değeri,rakam öğretimi, Başlangıç bitiş kavramı,görsel hafıza gibi kazanımları destekleyen eğlenceli bir sınıf içi oyun. Dilediğiniz görselleri ipin sağına soluna dizip çocuklara verdiğiniz sözel yönergeler doğrultusunda başlangıç noktasından evinden okula kadar bitiş noktasına kadar bulup getirmesini istiyorsunuz ,yolu tekrar gitmek geri dönmek  geri geri gitmek yok .  Getirdiği nesneleri hep beraber değerlendiriyoruz ,

Örnek Yönerge: 2 elma, sarı renk üçgen ve 3 rakamı

Söylenen yönerge doğrultusunda ipin üzerinden yani yoldan giderek  bu yönergede ki nesneleri toplayıp bitiş yerine yani okula  maketine kadar ipten yolumuzu takip etmesi istenir. İşitsel algı düzeyini arttırabilir git gide zorlaştırabilir yada basitleştirebilirsiniz,3 yönerge yerine tek yönerge ile başlayabilir git gide zorlaştırabilirsiniz.

DİKKAT ALGI hafızada tutma oyunu (2) DİKKAT ALGI hafızada tutma oyunu (6) DİKKAT ALGI hafızada tutma oyunu (7) DİKKAT ALGI hafızada tutma oyunu (5) DİKKAT ALGI hafızada tutma oyunu (4) DİKKAT ALGI hafızada tutma oyunu (3) DİKKAT ALGI hafızada tutma oyunu (1)

ZİYARETÇİ YORUMLARISizde kendi yorumlarınızı gönderebilirsiniz...

 

İlginizi Çekebilir